20. kole V. ligy prinieslo na mestský štadión v Brezne zápas proti lídrovi súťaže FK Filjo Ladomerská Vieska, s ktorou sme napriek dobrému výkonu a aj viacerým dobrým príležitostiam prehrali najtesnejším rozdielom 0:1.

Zápas od úvodu priniesol viacero zaujímavých situácií. Hneď v druhej minúte sa hostia dostali až do pokutového územia, no strela Dobrotu bola zblokovaná na rohový kop. Na opačnej strane rovnako pochodil Szczepaniak, ktorého pokus zblokoval obranca hostí. V 8. minúte prvýkrát zakročil brankár Kučera, keď si musel poradiť so štipľavou strelou Oťapku. O minútu sa do podobnej pozície na opačnej strane ihriska dostal náš kapitán Trajteľ, ale dobre zakročil brankár hostí. Hral sa vyrovnaný duel, obe družstvá nechceli urobiť chybu a náznaky šancí končili na pozorných obranách. Prvý polčas skončil bez gólov a bolo jasné, že zápas bude o jednom góle. Prvú možnosť na gól mali naši hráči, Molčanov strieľaný center len tesne nedočiagol Giertl. Hneď v zápätí mal obrovskú šancu Dobrota, ale krásnym zákrokom sa vyznamenal Kučera. Následný roh ešte naša obrana odvrátila, ale z ďalšieho prišiel rozhodujúci moment. Prízemnú prihrávku z rohového kopu si prebral vo vnútri pokutového územia Oťapka a prestrelil Kučeru 0:1. Nepríjemný moment z úvodu zaskočil našich hráčov, hostia ožili a niektoré ďalšie dobré príležitosti na strelenie gólu nevyužili. Na našich hráčoch bola viditeľná túžba po vyrovnaní a 15 minút pred koncom bol blízko neho Molčan, ktorého strela obtrela brvno hosťujúcej brány. O pár minút nato po spolupráci so striedajúcim Kobzošom strieľal z uhla Szczepaniak, ale opäť len do konštrukcii brány. Hostia si už umnou hrou výsledok postrážili a potvrdili líderskú pozíciu v tabuľke. Hodnotenie po zápase poskytol tréner Ivan Dubíny: “V zápase s vedúcim mužstvom sútaže hostia od začiatku zápasu potvrdzovali svoje líderske postavenie v tabuľke a ukázali, že sú určite najlepším mužstvom sútaže. Naše mladé mužstvo v nekompletnej zostave sa bilo o úspešný výsledok až do konca zápasu, bohužiaľ jedna veľká taktická chyba na začiatku druhého polčasu po štandardnej situácii nás pripravila aspoň o remízu, ktorá by bola podľa priebehu zápasu zaslúžená. Hlavne v druhom polčase nám chýbalo aj trochu šťastia, keď najskôr Molčan a potom Szczepaniak nastrelili brvno resp. žrdku súperovej brány. Po zápase sme všetci smutní, ale len takéto zápasy môžu našich mladých chlapcov posúvať vyššie, chce to len čas a trpezlivosť.”

FK Brezno – FK Filjo Ladomerská Vieska   0 : 1   (0 : 0)

Zostava : Kučera – Morong, Kováčik O., Gajdošík (40´ Giertl), Trajteľ, Molčan, Liskay, Brndiar, Szczepaniak, Skaloš, Kupec (66´ Kobzoš)